Telefonsko naročanje na 031-647-815

Terapije

Izvajamo terapijo z globinskimi udarnimi valovi (ESWT), ki predstavlja eno najsodobnejših terapij pri zdravljenju različnih težav mišično-skeletnega sistema (težave z Ahilovo tetivo, teniškim komolcem, ramenom in podobnih stanj). Poleg tega izvaja izkušena dipl. fizioterapevtka medicinsko vadbo – kinezioterapijo. Pacientom pregledanim v naših ambulantah nudimo izposojo aparatov za samostojno izvajanje fizikalne terapije.

Terapija z udarnimi valovi

Terapija z mehanskimi pulzi proizvedenimi s pomočjo elektromagneta, ki povzročijo neovaskularizacijo in regeneracijo tkiv, odstranjevanje/mehčanje kalcinacij, kontraktur sklepov in zmanjševanje mišičnega tonusa. Primeren je za terapijo površinskih in globokih miofascialnih prožilnih točk, ter vseh vrst entezopatij.
Fizioterapevtska obravnava

Fizioterapevtska obravnava

Obravnava temelji na kinezioterapiji. Uporabljamo različne manualne tehnike, kot je sklepna mobilizacija, obravnava mišično prožilnih točk s katerimi zmanjšamo bolečino in povečamo gibljivost. V obravnavo vključimo vadbo gibljivosti, moči, funkcionalne sklepne stabilizacije, koordinacije in pliometrije.

Kot spremljajočo terapijo uporabljamo terapevtski UZ, laser, magnetno,  elektro terapijo in preso terapijo. Nudimo vam edukacijo vaj, ki jih je potrebno izvajati pri različnih patologijah in vam Izdelamo individualne terapevtske programe.

Izposoja aparatov

Naučimo vas rokovati z aparati za fizikalno terapijo in vam aparat izposodimo, tako, da si terapijo lahko izvajate sami doma (TENS, protibolečinska elektroterapija, ultrazvok, laser, magnet, preso terapija). Za izposojo so na voljo tudi različni pripomočki kot npr. zaščitna športna maska za obraz, kolenska opornica,…

p

Športna ambulanta

Nudimo pomoč športnim delavcem in športnikom pri izvedbi diagnostike (UZ, MRI), terapije (konzervativne in operativne), rehabilitacije in preventive pred poškodbami ter snovanju in izvedbi kondicijskih treningov, oblikujemo programe pozne rehabilitacije, izvajamo demonstracijske treninge.